Druhotná licence Office je zcela legální a za pár stovek

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)

V současné době jsou licence na software poměrně nákladnou záležitostí, ovšem existují i způsoby, jak třeba kancelářské programy zakoupit za výrazně nižší cenu. V takovém případě na scénu nastupují druhotné licence, které jsou naprosto legální záležitostí. Znamená to tedy, že někdo, kdo už software nepotřebuje, odprodá licenci nějaké společnosti, a ta potom druhotné licence prodává dál.

Jestliže potřebujete minimalizovat cenovku, postačí vám Office 2016. Přestože se jedná o starší verzi, stále vám vystačí. Pokud navíc sáhnete po druhotné licenci, dostanete se s pořizovací cenou pod tisícovku, a to už zní zajímavě, nemyslíte?

Evropská unie druhotné licence posvětila

Před mnoha lety dala samotná Evropská unie zelenou prodeji druhotných licencí, takže se nemusíte bát, že děláte něco nelegálního. Office 2019 vás vyjde levně, a přitom ho máte napořád.

Celý princip druhotných licencí je naprosto logický. Když si koupíte například automobil, také ho můžete prodat dál, pokud ho už nepotřebujete. Proč by to tedy se softwarem, potažmo s licencemi, mělo být jinak? Software se navíc neopotřebovává.

Stále je velice žádaný Office 2021, přičemž i ten dokážete zakoupit „z druhé ruky“. Sice se Microsoft staví k těmto druhotným licencím skepticky, ale vy nemusíte mít žádné výčitky. Evropská unie tento způsob obchodování s licencemi schvaluje, takže se porušení zákonů nedopouští ani prodejci ani kupující.

Jaké jsou výhody druhotných licencí?

Existuje jich hned několik. V první řadě je lákavá nízká cena, dále pak máte jistotu originality. I druhotná licence je originální. Pouze se jedná o software, který byl už v minulosti jednou aktivován. Samozřejmostí je i to, že máte licenci napořád, tedy nedochází k žádné expiraci.

Podívejte se do nabídky internetového obchodu DostupnySoftware.cz, který se na druhotné licence zaměřuje.

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte